Descrierea sistemului iT600 Smart Home

 

Încălzirea prin pardoseală

Cum se utilizează? Cele mai importante caracteristici ale încălzirii prin pardoseală sunt temperatura scăzută de încălzire a suprafeței și inerția termică ridicată. Temperatura unei suprafețe de încălzire nu trebuie să depășească 35°C. Încălzirea prin pardoseală asigură un confort greu de obținut prin încălzirea prin calorifere. E pur și simplu o plăcere să mergi pe o pardoseală caldă. Prin încălzirea pardoselii, se accelerează evaporarea apei, lucru esențial atunci când vorbim de utilizarea băilor, a bucătăriilor și a holurilor. Pentru multe persoane, cel mai mare avantaj al încălzirii prin pardoseală este invizibilitatea acesteia în cadrul locuinței și eficiența în încălzirea spațiilor mari/deschise.

Încălzirea prin calorifere

Încălzirea prin calorifere, denumită și încălzire „tradițională”, oferă posibilitatea creșterii rapide a temperaturii în încăpere. Aerul încălzit de calorifer devine cald după doar câteva minute de la pornirea acestuia. Dacă, în încăpere, nu mai este nevoie de o temperatură ridicată, putem închide robinetul caloriferului și reduce temperatura, economisind astfel energie. Atunci când dorim să schimbăm rapid temperatura ar trebui să folosim caloriferele, de preferat cu un conținut redus de apă. Se recomandă amplasarea acestora în dormitoare acolo unde schimbarea rapidă a temperaturii este necesară înainte de somn. Încălzirea prin pardoseală nu este potrivită pentru încăperi care sunt folosite doar ocazional, precum camerele de oaspeți și încăperile unde suprafața pardoselii este acoperită în mare parte cu mobilier. Se recomandă existența unui calorifer în baie (chiar dacă este indicat să folosiți încălzirea prin pardoseală), deoarece acesta poate fi foarte folositor pentru uscarea prosoapelor.

2016-02::1455881475-type2.jpg

Încălzirea prin pardoseală și prin calorifere

Dacă intenționați să combinați încălzirea prin pardoseala cu încălzirea prin calorifere trebuie să luați în considerare caracteristicile specifice fiecărui sistem. Temperatura de încălzire în sistemul de pardoseală este mai scăzută decât cea din sistemul de calorifere (în general aceasta se menține la aproximativ 35°C pe când apa din calorifere poate ajunge la 80°C; temperatura pardoselii încăperilor trebuie să nu depășească 29°C și 35°C în băi. Nu trebuie să uităm că modalitatea în care cele două sisteme funcționează este destul de diferită. Încălzirea prin pardoseală are o inerție termică mai mare ceea ce înseamnă că pardoseala are nevoie de mai mult timp pentru a se încălzi decât caloriferele. Pe de altă parte, caloriferele se răcesc repede după ce încălzirea a fost oprită în timp ce încălzirea prin pardoseală menține căldura pentru cel puțin câteva ore. Investitorii și instalatorii aleg să instaleze sistemul în pardoseala la parter iar cel cu calorifere la etajele superioare. Depinde doar dacă spațiul utilizat (bucătărie, sufragerie, baie) este la parter iar dormitoarele sunt la etaj. Caloriferele sunt recomandate pentru încăperi mai mici care nu sunt foarte utilizate în timpul zilei. Un sistem mixt este de asemenea o mai bună opțiune pentru clădiri cu o structură arhitecturală complexă – de la balcoane cu ferestre mari până la terase din sticlă ce pot cauza o pierdere de căldură.

2015-12::1449741733-home3.jpg